arrow_drop_up arrow_drop_down

Maar wat als je opeens doorhebt wat je hier echt te doen hebt..?! | Over gelukkig zijn.

Al jaren lang hou ik me bezig met de vraag waarom ben ik hier op aarde. Deze vraag heeft me echt heel lang bezig gehouden. Waardoor ik best veel boeken ben gaan lezen over persoonlijke ontwikkeling en mens zijn. Afgelopen week ging ik naar een reading waar alles op zijn plek viel. Ik merkte dat het een ontzettend fijn gesprek was en dit me zoveel heeft gebracht. Tijdens dit gesprek kreeg ik mijn levensles en levensdoel te horen. En het mooie was dat ik hier zelf al mee bezig ben. Maar wat maakt nu echt dat je gelukkig bent?

Levensles: anderen helpen gelukkig te zijn

Mijn levensles in dit leven is puur mezelf zijn gekoppeld aan de richting zelfvertrouwen. En mijn levensdoel is: mensen helpen richting het gelukkig zijn. Op dat moment zag ik dat er een glinstering ontstond in mijn ogen. Was het dan zo simpel allemaal?! Bedacht ik me op dat moment. Anderen mensen helpen richting gelukkig zijn, dat deed ik namelijk al met mijn business. Ik help namelijk al anderen door ze een kans te geven om een balans te creëren in zijn of haar leven gericht op gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en succes. Het voelt voor mij dat ik op de goede weg zit.

 

Maar er is meer

Maar al snel merkte ik ook toen ik weer thuis was, dat er meer dingen in mijn hoofd speelde. Andere mensen gelukkig maken doe ik dat alleen door ze inzichten te geven of gaat dit veel dieper? Genoeg vragen om hier nog over na te denken, maar wat ik wel bedacht heb is dat ik deze levensmissie zeker wil gaan leven.

Wat ik wel merk is dat als je anderen wilt helpen richting het gelukkig zijn, dan moet je ook wel allereerst weten wat is nou gelukkig zijn en ben ik dit zelf wel op dit moment?

Die vraag vroeg ik ook aan mezelf en ben gaan ontdekken wat dit voor mij is.

 

Geluk zit in de kleine dingen

Vaak wordt gelukkig zijn als iets heel grootst gezien, zoals als je op wereldreis bent geweest of  je droomhuis hebt gekocht of die mooie auto heb gekocht, maar waar ik achter ben gekomen dat gelukkig zijn in de kleine dingen zit. De kleine dingen die iedereen ook echt kan ervaren.

Ik zal hieronder mijn lijst delen met de dingen die mij gelukkig maken:

 1. Knuffelen op de bank met mijn geliefde
 2. Zo hard lachen dat het pijn doet
 3. De zon op je huid voelen
 4. Luisteren naar regen/storm wanneer je binnen bent
 5. Lekker lang in een heet bad zitten ( met een goed boek)
 6. Chocola die in je mond smelt
 7. Een lief berichtje
 8. Wakker worden voor je wekker gaat en realiseren dat je nog even kunt slapen
 9. Zwemmen in de zee
 10. Samen muziek maken
 11. De geur van een goed wijntje
 12. Een goed boek lezen op gebied van persoonlijke ontwikkeling
 13. Yoga lesje volgen
 14. Kickboksen
 15. Tekenen

Zoals je kunt zien zijn dit de dingen die je op dagelijkse basis kunt ervaren en waardoor ik ook echt gemerkt heb dat ik niet op vakantie hoef te gaan om gelukkig te zijn of dit te ervaren.

Meestal als mensen zich storten op het gelukkig maken van anderen, dan doen ze dit door middel van opoffering.  Ze cijferen zich zelf weg, zodat de ander de juiste mogelijkheden krijgt. Als je dit namelijk doet, dan zul je merken dat je op langer termijn fysiek of mentaal niet zult trekken. Dat is niet hoe ik het voor me zie.  Ik vind het ontzettend leuk om de ander inzichten te geven wat het leven te brengen heeft, maar uiteindelijk zit hoe gelukkig je zelf voelt en bent in je eigen handen.

Reactie plaatsen