arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe behaal je succes?

De laatste tijd hoor ik steeds meer mensen praten over succes en dat ze graag succesvol willen zijn in hun leven. Maar wat is nou eigenlijk succes en hoe kun je dit behalen?

Stappen naar succes

Als ik kijk naar de stappen die ik zelf de afgelopen jaren heb gezet en de enorme vooruitgang die ik heb geboekt, dan vind ik dat ik erg succesvol en productief ben geweest. Toch is succes voor iedereen anders. Het hangt af van de doelen die je voor jezelf stelt en de mate waarin je ze behaald of niet.

Maar hoe kun je dit nu voor meten?

Om mijn eigen successen te kunnen bepalen en daarnaast ook te stimuleren, heb ik een lijst samengesteld van punten, die mij helpen om meer succes te behalen.
Hieronder vind je mijn 7 stappen die ik zelf graag volg, om mijn eigen succes positief te beïnvloeden:

  1. Probeer het..
  2. Probeer het nog een keer..
  3. Probeer het nog een keer..
  4. Probeer het anders..
  5. Probeer het morgen..
  6. Probeer en vraag om hulp..
  7. Blijf het proberen..

 

Doorzetten totdat je er bent

Misschien lijken deze bovenstaande punten op het eerste gezicht een beetje vreemd, maar des te vaker je iets probeert, des te vaker je succes zal behalen. De echte sleutel tot succes is dus eigenlijk vrij eenvoudig, namelijk; doorgaan tot het gelukt is!

Het mooie aan dit proces vind ik, dat je gedurende jouw pogingen steeds beter wordt in wat je doet en hierdoor vaak ook nieuwe manieren vind om dingen anders aan te pakken. Je wordt vanzelf creatiever en zal in het vervolg sneller met goede oplossingen komen.

Probeer het maar eens en begin met 1 ding waar je graag succesvol in wilt zijn. Zet de stappen die nodig zijn om je succes te behalen, geef niet op en je zal zien dat deze simpele formule jou zomaar eens een fortuin op kan leveren.

Reactie plaatsen