arrow_drop_up arrow_drop_down

En voor ik het wist lag mijn been in mijn nek..!

Vijf jaar geleden zag ik een aantal vrouwen wat rek- en strekoefeningen doen op een matje. Ondanks dat het er gewaagd uitzag en ik wel een wat leniger lichaam zou kunnen gebruiken, had ik niet het idee dat ik ooit op zo’n matje zou liggen. Maar.. zeg nooit ‘nooit’, want inmiddels 5 jaar later lig ik iedere dag netjes op mijn matje, mijn rek- en strekoefeningen te doen, gevolgd door een reeks ademhalingsoefeningen. Dit heeft dagelijkse yoga met mij gedaan.

Dagelijkse routine

“Iedere dag?!” hoor ik je nu misschien wel denken.

Jazeker, want sinds ik de vele voordelen hiervan heb mogen ervaren, heb ik hier mijn dagelijkse vaste routine van gemaakt en kan ik iedereen adviseren dit ook te doen.

Maar waarom eigenlijk?

 

Wat doet yoga voor je?

Graag vertel ik je wat deze dagelijkse yoga-oefeningen mij brengen en waarom het voor jou ook de moeite waard kan zijn om dit te doen:

Yoga helpt om te ontspannen
Binnen yoga, ademhaling en meditatie bestaan er veel verschillende ontspanningsoefeningen, die ervoor zorgen dat je spieren goed warm worden, daardoor kunnen ontspannen en je tegelijkertijd behoorlijk wat dagelijkse stress kan loslaten.

Yoga kan zorgen voor een beter slaapritme
Als je een druk leven hebt, is het soms lastig om de ‘uit-knop’ te vinden. Drukke dagen zorgen ervoor dat je gedachten in bed door blijven ratelen. Yoga helpt je om je zintuigen en gedachten tot rust te brengen. Hierdoor kan je jezelf beter kalmeren en dingen loslaten.

Yoga vergroot je flexibiliteit
Door het regelmatig stretchen van de spieren worden je spieren flexibeler. Je lichaam wordt hierdoor beweeglijker en vitaler. De kans op blessures is hierdoor kleiner en er is meer ruimte in het lichaam.

Hulp met de basis van een gezonde levensstijl
Vaak wil je gezonder gaan leven door direct ontzettend veel dingen tegelijk te veranderen. Sporten, dieet, Yoga, mediteren, vaker naar buiten etc. Maar door zoveel tegelijk te willen, heb je vaak een gebrek aan focus waardoor je vaak terug zal vallen in je oude gewoontes.

Een van de redenen waarom het gezond is, is onder andere omdat het je helpt om een basis te leggen voor andere gezonde gewoontes. Je zal merken dat wanneer je focust op het doen van Yoga, dat andere gezonde gewoontes vaak al bijna automatisch zullen gaan, doordat je bewuster leeft.

Verbeter je focus
Een van de dingen die ik zelf goed merk is dat mijn focus gedurende de dag veel beter is wanneer ik ’s ochtends een Yogasessie doe. Door zoveel mogelijk in het moment te zijn en bewust te ademen is je aandacht altijd in het hier en nu. Hierdoor dwaalt je aandacht niet vaak af maar ben je juist in staat om je te focussen op het ding waar je mee bezig bent.

 

Ga aan de slag

Ben je benieuwd wat dit voor jou kan betekenen? Ga dan vooral zelf aan de slag en ontdek de voordelen van yoga voor jou!

Vind je het lastig om te starten en kun je wel wat tips gebruiken voor een laagdrempelige start? Hieronder vind je enkele zoektermen die je op YouTube kunt intypen en welke leiden tot inspirerende beginners-video’s die jou goed op weg kunnen helpen:

Enkele veelgebruikte zoektermen voor yoga op YouTube zijn:

  • morning yoga
  • beginners yoga
  • vinyasa flow yoga for beginners
  • yoga 10 minutes.
  • evening yoga

Heel veel succes en vooral veel plezier met jouw yoga-avontuur!

P.S. Ben jij al gevorderd en heb jij nog leuke en/of waardevolle tips, deel deze dan vooral met me!

Reactie plaatsen